56. Original’s Classic Cheeseburger

Uuteen kaupunkiin matkustaminen on aina mukava asia. Omiin rutiineihini kuuluu hyvän hampurilaispaikan etsiminen mahdollisimman nopeasti. Tällä kertaa olen tehnyt taustatutkimusta, ja sinkoan itseni Gdanskin lentokentältä suoraan vanhan kaupungin sydämeen. Muutaman harha-askeleen jälkeen löydän kohteeseeni, ja käyn katsastamassa ulkoa käsin muutamat must-see –nähtävyydet, kuten maailman suurimman tiilikirkon, Pyhän Marian kirkon.

Sattumaa vai ei, mutta kirkon välittömästä läheisyydestä löytyy paljon kehuja kerännyt Original Burger. Lampsin rinkkoineni sisälle ja asettaudun mukavaan nojatuoliin lepuuttamaan lentomatkan uuvuttamaa kroppaa. Pirteä tarjoilija ottaa tilaukset, eikä aikaakaan kun pääsen kostuttamaan kurkkuani vilvoittavalla Zywiech-oluella. Olen aamupäivän ensimmäisiä asiakkaita, joten annokseni saapuu myös erittäin nopeasti.

Houkutteleva burgeri pitää sisällään sataprosenttisen (ja hyvin paistetun) Aberdeen Angus- pihvin lisäksi tomaattia, suolakurkkua, punasipulia, salaattia sekä talon omaa majoa ja relissiä – paljon tavaraa, mutta kaikkea maltilla. Jo lyhyen tutustumisen jälkeen voin todeta kyseessä olevan erinomainen tuote, joten uskoni puolalaiseen burgerintekotaitoon sen kun vahvistuu entisestään. Itsetehdyt sipulirenkaat kruunaavat annoksen.

Hinta on paikallisittain vahvaa keskitasoa, mutta kotimaisiin verrattuna huomattavan edullinen. Hintaa koko komeudelle tulee juomineen noin 7,7 euroa. Kattaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvä – beer&burgeria parhaimmillaan.

 

Missä: Original Burger, Gdansk, Puola

Paljonko: 33pln (~7,7e)

Suositus: Ehdottomasti

Jätä kommentti