59. King Kong

Yksi jos toinenkin rattoisa laivareissu on alkanut tai päättynyt käynnillä Helsingin Morrison’sissa. Viimeisimmästä visiitistä on kuitenkin vierähtänyt jo lähes luvattoman pitkä tovi, joten oli jälleen hyvä aika käydä puraisemassa kaupungin suurimmaksi tituleerattua hampurilaista, tällä kertaa ravintolan itsensä kutsumana.

Keskeisellä paikalla pääkaupunkia sijaitsevassa ravintolassa on kohtalaisesti porukkaa, etenkin näin SYÖ-viikkojen aikaan. Pöytä löytyy kuitenkin nopeasti ja tilaukset lähtevät keittiöönmukavan henkilökunnan saattelemana ilman sen kummempaa aikailua. Edellisenä päivänä aamuyön tunneille venähtänyt saunailta tuntuu vielä elimistössä, joten ateriaksi (ja suola/ravatasapainon palauttajaksi) valikoituu paikan suurin ja komein: King Kong. Ruokajuomaksi kelpaa tänään vain jääkylmä Pepsi Max.

Nälkäisen ei anneta kauaa odotella, sillä burgeri lyödään pöytään erittäin nopeasti – eikä kokoluokkaa ole tosiaan erityisemmin liioiteltu. Tämä järkäle koostuu kahdesta 180 gramman pihvistä, pekonista, cheddarista, sipulirenkaista sekä BBQ-kastikkeesta ja paprikamajoneesista. Lienee sanomattakin selvää, että teoksen syöminen käsin ei tule kysymykseen, sillä burgeri on enemmänkin mallia ”mättö” kuin kilpailija esimerkiksi keskustan lukuisille fast-casual -sarjan hampurilaisille.

Akuutein nälkä taittuu jo hyvissä ajoin ennen puoliväliä. Makua ja tekstuuria on mukavasti: Löytyy hyvin väriä saanutta pihviä, rapeaa ja suolaista pekonia, raikasta salaattia ja täyteläistä kastiketta. Loppua kohden jopa hieman liiankin tuhtia annosta tasapainottaa lisukkeiksi tarjotut salaatti ja bataattiranskalaiset. Burgerissa olisi voinut olla astetta enemmän vääntöä, vaikkapa jalapenon tai chilikastikkeen muodossa, sillä suolan ja rasvan kyllästämä makupaletti alkaa etenkin viimeistelyvaiheessa jo hieman turtua. Lautanen viimeistellään burgereineen, lisukkeineen ja kastikkeineen kuitenkin kunnialla, ja viikonlopun runtelema keho alkaa pikkuhiljaa palautua normaalitasolle. Nälkä lähtee takuulla, joten seuraavalla kerralla taidan tyytyä astetta pienempään annokseen.

Missä: Morrison’s Helsinki

Paljonko: 18,50e

Suositus: Suureen nälkään!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s