50. Chili Originale

Rankan kisaviikonlopun päätteeksi on varsin suotavaa täyttää menetetyt energiavarannot asiaankuuluvin menoin. Tarinat oululaisen Kauppuri 5:n maistuvista burgereista ovat kantautuneet Vantaalle asti, joten eväspaikan valinta on sitä myöden selvä.

Kauppuri on yllättävän pieni, ja sopivasti rähjäisen oloinen allekirjoittaneen makuun. Rajallisesta tilasta huolimatta homma pyörii, sillä toimintaohjeet on kirjoitettu selvästi jo ulko-oveen. Tämä ratkaisu sulkee pois kaiken turhan ämpyilyn: valitse – maksa – siirry osoitettuun pöytään – nauti. Helppoa!

Oma valintani on jalapenoilla höystetty Chili Originale. Tarina kertoo että kyseinen burgeri on kehitelty samalla paikalla sijainneen, jo edesmenneen ravintolan keittiössä, ja ollut yksi tekijä uuden hampurilaisravintolan perustamiselle.

Eikä aikaakaan kun edessäni komeilee näyttävä ruoka-annos ja kolpakko kylmää Lapin Kultaa. Maukas ja sopivan karkeaksi jauhettu pihvi on erinomainen. Rasvan, suolan ja tulisten elementtien suhde on juuri oikea. Pientä miinusta hieman turhan kiinteästä sämpylästä – ilmavampi ja pullamainen ratkaisu toimii itselleni paremmin. Perunat ovat hyvää perustasoa, mutta kylkeen tarjottu Aura-majo nostaa lisukkeet vahvasti erinomaisen puolelle. Ruokajuomana nautittu lappari – pohjoisessa kun ollaan – on se kuuluisa piste i:n päälle.

Missä: Kauppuri 5, Oulu

Paljonko: 11e (burgeri&ranut)

Suositus: Hyvää vastapainoa hifistelyburgereille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s