47. Five Guys’ Cheeseburger

Vuosi on 2014 ja kaupunki New York. Olemme tutustuneet Ison Omenan pikaruokatarjontaan vierailemalla useissa Manhattanin ketjuravintoloissa, unohtamatta tietenkään herkullisia sekä edullisia pizza- ja hodariluukkuja. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: Virginiasta lähtöisin oleva Five Guys, joka on tunnettu yksinkertaisista, mutta sitäkin maukkaammista burgereistaan.

Suora leikkaus vuoteen 2016 ja Lontooseen. Kaksi vuotta täytyi kulua, ennen kuin pääsen maistelemaan kyseisiä herkkuja uudemman kerran. Odotamme ravintolan aukeamista nälkäisinä ja käsi oven rivassa. Odotus palkitaan saadessamme kunnian toimia päivän ensimmäisinä asiakkaina ja valikoida annoksemme ketjun suppealta, mutta houkuttelevalta ruokalistalta. Valittavissa on käytännössä vain (hot dogin lisäksi) iso tai pieni burgeri haluamillaan perusmausteilla ja pihvien lukumäärällä. Tosin erilaisia täyte-kombinaatioita on kuuleman mukaan yli 250 tuhatta, joten tovi saattaa mennä sen oman täydellisen hampurilaisen löytämiseen ja kasaamiseen.

Listalta valikoituu lopulta hampurilainen juustolla, ketsupilla, sinapilla, tomaatilla, salaatilla ja suolakurkuilla – ja tulos on herkullinen. Täydellinen osoitus siitä, että hampurilaisen ei tarvitse olla kovinkaan monimutkainen tekele ollakseen hyvä, kunhan perusasiat – paistopintaa saanut laadukas pihvi sekä pehmeä ja kitalakeen oikealla tavalla tarttuva sämpylä – ovat kunnossa. Ja ne ranskalaiset.. erinomaisia, kunhan muistaa ottaa maksimissaan yhden annoksen kahta ruokailijaa kohden, sillä näitä tikkuperunoita ei ilmeisesti keittiön puolella laskeskella – pöytään kannettu keko on hävyttömän kokoinen.

Toivoisin ehdottomasti Five Guysin rantautumista myös kotimaan kamaralle.

Tai ehkä ei, onpahan taas yksi syy matkustaa ja nähdä maailmaa.

Missä: Five Guys, Lontoo

Paljonko: 9,4e (burgeri)

Suositus: Kyllä.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “47. Five Guys’ Cheeseburger”

  1. Tässä on yksi niistä legendaarisista paikoista, joista on kuullut, mutta näitä ei ole vielä sattunut omalle kohdalle :). Mites tämä pärjää verrattuna siihen toiseen legendaan, eli Shake Shackiin? Tekisisi kyllä mieli päästä maistamaan, jotta tietäisi, mistä oikein on kyse :D.

    Tykkää

    1. Mun mielestä ehkä hieman parempi kuin Shake Shack, mutta tämä johtuu varmasti tuosta viehättävän rustiikkisesta diner- ja snagariteemasta. Molemmilla on varmasti fanikuntansa! 🙂 Kannattaa ehdottomasti tarkkailla jos osuisi ravintola kohdalle jollain reissulla!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s